Namn

Det är verkligen svårt att få tid till att blogga just nu. Har en liten kille här som tycker att mat är något som man behöver ca varannan timme. De sista dagarna så har han haft ett sovpass på ca 4 timmar men tro inte att jag har lyckats med att sova de timmarna, eller jo ena kvällen. Då sov han från ca 21:30 till 01.00 och då somna jag inte långt därefter. Men sen käka han ju då vid 01 och sen 03 och 05. Undra hur länge man orkar hålla på så här? Nu är han visserligen bara 4 veckor men håller det på så här hela tiden och det inte verkar ändra sig så får jag nog ta ställning till om jag ska fortsätta amma. Får se också hur det går sen när Viktor och Ellen börjar på dagis igen, då kan jag ju få en chans att sova en stund om lillebror sover någon gång under den stunden som de är iväg.
Nu har han ju förresten fått ett namn :) Det fullständiga namnet blir Wille Harry Charlie och det är Wille som är tilltalsnamnet. Vi funderade länge på om han skulle heta Charlie och det ville Viktor så då fick det bli det i andranamn istället och Harry hette min mammas morfar. Med de andra två har vi tagit enbart släktnamn i andranamn men denna gången blev det alltså lite annorlunda. Viktor heter Ewald Ernst och Ellen Ester Hilda i andranamn :)
Wille Harry Charlie :)
 
När det gäller träningen så går det väl sisådär måste jag motvilligt erkänna. Men jag körde två pass styrka förra veckan och två pw:s men det är väl styrketräningen som är bekymret. Alltså jag klarar av övningar och dom är ganska roliga men jag mår så fruktansvärt illa när jag har gjort typ hälften, det är så illa att jag får kväljningar. Vet inte riktigt om det är bra eller dåligt, så jag har inte riktigt vågat köra mer. Ska istället försöka komma igång ordentligt med promenader varje dag och köra några av övningarna när jag kommer tillbaka. Då blir det iaf lite träning.
Det här med minskat socker har ju gått ganska dåligt, faktiskt. Men desto bättre går det med att dricka mer vatten och mindre mjölk. Försöker verkligen tänka på sockret men det är ju så gott ;)
Men vågen har i alla fall inte visat plus så det känns ju skönt. Dock så är träningen viktig så jag kan komma tillbaka till handbollen så fort det går :) Efter att jag var och kollade på DM så blir man ju inte precis mindre sugen på att dra igång igen.
 
För övrigt så är kontraktet äntligen skrivet så den 25e november lämnar vi ifrån oss nycklarna till huset. Förmodligen kommer flytten att gå vid månadsskiftet okt/nov men allt beror ju på hur snabb min mamma är med allting och alla hantverkare. Men efter att det har krånglat en hel del så är det inte alls mycket kvar nu. Det är så himla skönt att ha ett datum nu som man kan ställa in sig på. Tänkte börja sortera och packa redan nästa vecka men funderar på och vänta med det tills barnen är tillbaka på dagis för det känns som att det kommer gå lite smidigare med ett barn istället för tre ;) Har ju en hel del att gå igenom på vinden om jag säger så. Massor med kläder och skor framförallt! Ska bli riktigt skönt och gå igenom allt och göra sig av med all den bråte som inte används.
Vårt nya hem <3

Nu börjar resan

Igår drog jag igång träningen genom att köra mitt första pass från Olga Rönnbergs bok Träning för nyblivna mammor. Åh fy sjutton vad jobbigt det var, man har ju inte en enda magmuskel kvar. Eller kvar är dom väl men det är inte så mycket mer än så. Så nu är det lite enklare träning varannan dag för att stärka upp bålen igen och promenad varannan dag och sen är det vila på söndagar. Så idag var jag ute och gick en liten runda, var precis lagom långt att börja med känner jag. Så kör väl denna rundan ett par veckor tills jag märker att tiden blir bättre och bättre och jag istället kan köra lite längre. Var riktigt trött när jag kom tillbaka. Tråkigt nog vet jag inte riktigt vad som hände med appen så det ser ut som att jag gått super långsamt men det gjorde jag inte, jag lovar! ;)
 
Det var iaf superskönt väder att gå i, lite blåsigt men det var ganska skönt ändå eftersom jag blev rätt så varm om man säger så. Är glad att jag tog med mig min vattenflaska.
 
I söndags fick min man även äran att ta mina före-bilder. Man måste ju ha bilder att gå tillbaka och titta på så man kan se konkret att man gör framsteg. Får väl se hur ofta jag kommer att ta nya bilder, kanske är lagom när man går vidare på nästa steg i träningen.
Känner mig mindre fager men det kommer ju att bli bättre. Vägde ju mig också och tog ett midjemått som jag har som start. Inte heller så kul men får väl tänka på att lillebror bara är 3 veckor imorn. Vore kanske konstigt om det var andra siffror.
Vikt: 97,4kg
Midja: 112cm
Usch! Det där midjemåttet är verkligen ingen höjdare men tänker att det fortfarande är ganska mycket hud som håller på och dra ihop sig. Sen tar det väl någon/några veckor till innan livmodern har återfått sin normala storlek. Tänker i alla fall att jag fortfarande kommer ha en väg- och mätdag i veckan och det kommer förmodligen att bli måndagar igen. Känns skönt att börja veckan med dessa siffror, oavsett om det gått bra eller dåligt så kommer det att motivera mig att göra ännu bättre ifrån mig veckan efter. Vet dock inte riktigt när jag kommer att börja med den veckovisa vägningen. Även om jag börjar och träna lite nu så kommer jag inte att kunna hålla koll på kalorierna och jag vet med mig sen tidigare att kosten är så pass viktig att den är den största framgången till viktminskning. Försöker givetvis tänka på vad jag stoppar i mig ändå men viktigast är att lillebror får i sig bra mat och går upp i vikt som han ska.

Nya huset

Nu är vi nära ett avslut på den här försäljningen, äntligen! Och det har gått över förväntan trots att det har tagit lite längre tid än vad vi räknat med. Vi har två stycken som budar på huset och de har trissat upp varandra så priset är nu en bit över utgångspriset, vilket är jättekul då det kändes lite uppgivet ett tag när folk drog sig ur och så. Men nu ska det väl ändå bli ett avslut i veckan som kommer, vilket ska bli jätte skönt! Då kan vi äntligen börja packa och sortera all bråte som vi har samlat på oss. Kommer nog bli en hel del i skänka/sälja/slänga högen.

Så nu tänkte jag att jag kunde visa lite bilder på hur det ser ut dit vi ska flytta. Nu när det är sommar för det blir inga roliga bilder i oktober/november eller när det nu blir flytt. Det blir ju inte innan oktober iaf.

 

 Gavel ut mot gårdsplan.
Ingång på baksidan med groventré och tvättstuga.
Groventré och altan under den stora lönnen.
Södersidan av huset med köksfönster och altan delvis under tak. Har en tanke om att någon gång i framtiden förlänga altanen från groventrén bort till den här altanen så det blir två altaner som är sammanlänkade med en trappa.
Gavel mot öst där de två små sovrummen finns.
Norrsidan med vardagsrummet i det närmsta fönstret.
 Ur en annan vinkel. Sovrum/kontor i det högra fönstret.
 Bild tagen vid porten där man ser båda husen och flygeln.
 Vy över gårdsplanen där man ser både flygeln, gamla stallet och en bit av lagården.
 Helhetsbild på lagården och gamla stallet.
 
Känns precis som att jag har skrivit en bostadsannos men det får väl vara så. Tänker att det blir lättare för er att förstå hur det hänger ihop med sådana beskrivningar. Ska bli ännu roligare sen när vi har kommit så långt att jag kan ta kort inne i huset. Före och efter bilder är bland det absolut roligaste som finns :) även om vi inte kommer att göra så mycket på en gång så är det alltid kul att gå tillbaka och kolla hur det såg ut när det var tomt och att det finns att tillgå sen när det är dags att göra om.

Liknande inlägg