Träningsvärk

Alltså den här jäkla träningsvärken! Det är ett under att jag tog mig ur sängen i morses. Vi hade fys efter handbollsträningen i måndags och den här gången gjorde vi våra fystester. Det är ett antal övningar som man ska göra så många repetioner som möjligt under två minuter. Kändes lite tråkigt att jag är så begränsad och inte kan göra alla övningar. Situps fixar jag inte än, eller det får jag väl inte göra ritkigt än, och inte heller hopprep och sidohopp. När det blir så många hopp på en gång så fixar jag inte att knipa, så jag hoppade lite hopprep men det var typ 10 hopp och sen paus, men jag gjorde några iaf :) Så jag körde lite annat istället, bland annat plankan. Den körde jag 4x2 min, eller jag stod ju så länge jag orkade varje gång men effektiv tid så kanske det blev 1.00-1.20min. Den känns i magen idag kan jag säga, likaså armhävningarna och utfallsstegen jag gjorde.
Det som är mest tråkigt när man inte kan göra allt är ju att testet inte riktigt blir som det ska. Men mitt mål är iaf att jag ska kunna utföra alla testerna nästa gång och att resultatet ska vara likvärdigt med det som jag gjorde i början på förra säsongen innan jag blev gravid. Tror att testerna kommer att göras igen runt jul någon gång så det känns inte helt omöjligt. Och det är väl egentligen samma vad det gäller träningen överlag. Den här säsongen handlar helt och hållet om att komma tillbaka. Så snart som jag känner mig återställd, vilket det enligt vissa tar ca 9 mån, kommer jag lägga krut på spänst och snabbhetsträning. För det är det som jag behöver förbättra. Just nu känns det som att jag trampar vatten när jag ska försöka springa på en kontring, jag springer men jag kommer typ ingenstans.
Jag är väldigt glad över att Thomas en gång har varit ledare och med i idrottens bokklubb vilket gör att vi har en hel drös med böcker om olika typer av träning så just nu håller jag på och läser om snabbhetsträning. Det kommer jag att ha stor nytta av. Sen får jag inte heller glömma av mitt mål att stå på händer den 29/7 nästa år, det kommer också att fodra en hel massa träning om jag ska fixa det.
All träning kommer ju också bli en aning lättare när man börja tappa några kilon, vilket just nu är väldigt svårt. Förmodligen så beror det på att att min kosthållning är allt annat än bra just nu. Alldeles för mycket onyttigt. Jag har bestämt för att jag ska göra matlådor på söndagar som ska räcka hela veckan så jag inte behöver tänka på att laga mat till mig utan då har jag färdiga portioner som jag kan värma som jag vet har lagom mycket kalorier, så kanske det faktiskt skan börja gå neråt på vågen. En annan grej som kan vara bra är att sluta köpa hem massa choklad. Suget efter choklad i slutet på graviditeten sitter fortfarande kvar. Så nu måste det bli skärpning från min sida, omedelbart!
Så, på måndag börjar mitt nya nyttiga liv ;)

Tårta

Det är verkligen dags att skriva ett nytt inlägg på bloggen nu. Har tänkt skriva varje dag i typ en veckas tid men det har liksom inte riktigt funnits tid. Förra veckan var jag själv med barna sön-ons och sen var Thomas på after work på fredan så det blev väldigt många timmar själv med barnen den veckan. Det är så himla mycket som ska hinnas med när man har lagt barnen, det ska plockas undan leksaker och disk och sen finns det alltid tvätt att ta hand om. Sen är det rätt gött och sätta sig i soffan och kolla på lite tv. Dessutom så håller jag på och plockar ner saker från vinden som ska sorteras. Har blivit en hel del slänga och skänka. Jag orkar inte hålla på och göra annonser för att sälja vissa av sakerna, jag skänker det istället och så blir jag av med skiten. Jag har funderat på om jag inte skulle anordna en garageloppis men det känns som att det blir rätt mycket arbete med det med. Först måste vi ju tömma garaget så att allt som är i garaget är till salu. Frågan är ju sen om man skulle få in så mycket pengar på det så att det är värt det. Känner att jag har att göra ändå, jag ska försöka planera in ett dop också i samma veva som vi flyttar typ. Tänkte ringa idag eller imorn och boka präst och kyrka. Sen är det bara att börja göra inbjudningar, och känner jag mig själv rätt så är det ju inget jag gör i en handvändning utan det ska pysslas ihop lite roligt.
Har tänkt att göra något i dena stilen, fast i blått då :)
Har hittat en mall på nätet så det ska väl inte vara alltför krångligt att få till det.
Dessutom har jag tänkt att ge min mamma en liten utmaning. Jag älskar och baka och tycker för det mesta att jag är ganska bra på det men just tårtor är inte min grej, förmodligen för att jag inte har gjort så många. Men den här gången skulle det vara kul att göra något annurlunda och något som inte är sockerpasta. Så jag funderar på om vi skulle ha en ombrefärgad tårta istället, typ en sådan här:
Tycker det är riktigt snyggt! :)
De andra tårtorna vi har haft har också varit väldigt fina :)
Så här såg Viktors tårtor ut
 
Och Ellens blev så här
Riktigt fina båda två faktiskt :)
 
När jag ändå visar bilder på tårtor så kan jag ju faktiskt visa den fina bröllopstårtan vi hade som min mamma hade gjort. Tyvärr var det ju alldeles jättevarmt när vi gifte oss så tårtan den havererade men mamma hann iaf ta en bild på den innan dess.
Så himla fin är den!
Tur att det finns bild på den när man inte fick chansen att smaka på den. Det fanns ju som tur var flera enkla tårtor istället så att vi kunde äta tårta iaf. Denna tårta var fylld med hallon och fläder och sen spacklad med marängsmörkräm och sen täckt med sockerpasta. Det var en supergod kombination! Och det var inte alls tråkigt att mamma bakade flera testtårtor som vi fick provsmaka ;)
 
Detta blev visst ett inlägg om tårtor, vilket jag inte alls hade tänkt men så kan det bli ibland. Nästa inlägg får bli om träning och kost istället. Sen tänkte jag även ta upp föräldraskap som ämne under ett inlägg lite längre fram.