Vecka 7

Tänk att jag redan har hållit på i 7 veckor. Känns verkligen inte så, känns mer som typ 2 eller 3. Det har varit en rätt okej vecka tycker jag, lite slarv med maten men jag måste vara realistisk också. Jag låter mig unna bit choklad emellanåt eller något annat sött. Men det är också bara ibland. Förut kunde det ju bli ganska mycket om man säger så. För det mesta så brukar jag heller inte unna mig något om jag redan ligger väldigt nära mitt dagliga mål utan det är mer om jag har 150-200 kcal kvar då kan jag något sött till kvällen när man sitter och kollar på tv. Men det känns väldigt skönt att nu mera kunna äta det söta med måtta och inte bara moffa i sig som om att man aldrig mer kommer få någon att äta.
 
På förhand hade jag inte så höga förväntningar för den här veckan utan trodde på ett resultat någonstans runt -0,5kg. Så när de förväntningarna överträffas så blir man otroligt glad =)
 
Vikt: 92,3kg (-0,9kg)
Midja: 99cm (-3cm)
Navel: 111cm (-2cm)
Totalt: -6,7kg, -12cm & -11cm
 
Alltså när jag skulle mäta midjan så blev jag helt chockad, hur gick det här till? Har ju minskat med någon cm i veckan eller stått still och nu blev det plötsligt 3!? Hur det än har gått till så är jag jäkligt nöjd med min insats så här långt. Jag menar 12cm i midjan på 7 veckor, det är ganska bra =) Dessutom är det inte långt kvar innan jag kommer under 90kg heller. Så det gäller att hänga i nu så resultaten kommer.
Jag behöver verkligen börja komma igång på gymmet igen också. För det här med att stå på händer i sommar känns väldigt avlägset just nu kan jag säga. Men just nu är det fokus på handbollen och göra ett bra avslut på den här säsongen. Det är ju trots allt inte så många matcher kvar så sen kan jag gymma massor så jag har en chans att kunna stå på händer i slutet av juli =)

Vecka 6

Den här helgen som var fick jag verkligen min första riktiga utmaning vad det gäller kosten. Jag var ute på Lidingö på en liten kursgård som heter Lovik där jag fick den stora äran att lära mig massa tips och trix för att baka bättre bullar från ingen mindre än Johan Sörberg. Förutom bullar, så bjöds det på ett riktigt smaskigt afternoon tea med allt man behövde och lite till och senare på lördagskvällen serverades det trerättersmiddag. Självklart var det ju också en väldigt frestande frukostbuffé på söndagsmorgonen. Så det var inte helt lätt kan jag säga. Samtidigt som jag verkligen ville njuta av allt det goda så fanns det en oro för hur mycket jag egentligen stoppade i mig, förmodligen alldeles för mycket ;) Eller oron jag kände var väl mer vad siffrorna på vågen skulle visa efter en sådan kalashelg. Det känns riktigt bra att kunna säga att det faktiskt blev en riktigt bra vecka trots alla godsaker under helgen.
 
Vikt: 93,2kg (-0,7kg)
Midja: 102cm (-1cm)
Navel: 113cm (-1cm)
Totalt: -5,8kg, -9cm & -9cm
 
Det är faktiskt ett riktigt bra resultat för den här veckan. Tänk om jag hade varit hemma och kunnat påverka kosten mer, då hade jag förmodligen haft ännu bättre siffror. Men jag är mycket nöjd med mig själv efter den här helgen. Det visar ju faktiskt att jag klarar av att äta med måtta. Och det kände jag verkligen för jag åt mig aldrig riktigt proppmätt utan var mer lagom mätt hela tiden.
De närmasta dagarna, eller veckorna, kommer det iaf inte bli någon brist på motion. Efter ett väldigt långt speluppehåll så drar det verkligen igång, med besked. På 12 dagar kommer vi att spela fyra matcher. De kommer att bli tufft men vi kommer att fixa det. Och nu är varje match otroligt viktig för vinner vi de matcherna som är kvar nu så kommer vi vinna serien =)
 
Jag kommer att skriva mer om helgens äventyr senare i veckan och dela med mig av lite bilder =)

Köket

Idag tänkte jag bjuda på en liten rundvandring i vårt kök. Det jag älskar mest med det här köket är att det är stora ytor och bra förvaring. Det är väldigt stor skillnad mot vad vi hade förut om man säger så.
Wille fick agera modell för han trivdes allra bäst i stolen under tiden jag fota =)
 
Det här är dörren in till köket från tvättstugan.
Detta är själva arbetsdelen av köket.
Och mittemot finns det mer bänkyta och förvaring.
Här är det fotat från andra hållet.
Här är också från andra hållet.
Sen har vi den vackra järnspisen. Behöver verkligen något mer på spisen och murstocken för nu ser det så himla kalt ut.
Matbord och fönster.
Här är utgången till altanen.
Så här ser det ut på altanen så här års. Dock är det mammas grejer som står kvar här över vintern. Gillar kronan jätte mycket så kommer nog att köpa mig en likadan =)
Så här ser det ut från altanen.
 
Så, det var en liten rundvandring i vårt kök. Är lite småfix kvar som jag tänkte försöka ta i tur i med ganska så snart. Ska byta ut den vita lampan mot två andra, tror det blir snyggt med två lampor istället för en. Sen ska det även på skinn på stolarna istället för det där hemska blommiga tyget. Men det kommer jag med varm hand överlåta till min mamma att byta, det är liksom lite hennes grej.
Nästa gång blir det väl hallen och vardagsrummets tur att fotas. Tycker faktiskt det är ganska kul att ta lite kort på huset. Om inte annat blir det kul om en sisådär 10 år och se hur det såg ut när man flytta in.